My Dad

Férfiagy. Szeretem.

Mit gondolsz, mivel szembesülünk, ha a Férfi lakberendez? Összegyűjtöttem néhány jellemző dolgot. Igazságtalan lennék? Gyertek fiúk, védjétek meg magatokat!

Nem mindegy persze, hogy csak magának, egy kapcsolatban, vagy épp kifejezetten lakberendező-belsőépítészként szépíti környezetét az erősebb nem.

Először is van a mutogatós férfi. Direkt azért tesz ki relikviákat, hogy dicsekedjen. Kardok Toledoból  – a tuti szuvenír. Térképek mindenhonnan, teliszúrva rajzszögekkel, hogy lásd, már járt a Bermudákon is. Érmek, kupák. Ez utóbbi sörös is lehet.(Ha jó térképes dekorokat akarsz látni, kattints a Garzon-blogra. )

vas16

vas15

Biztos ismered a viccet a logikáról 🙂 Az igazi férfinek van sakk készlete, akváriuma, távcsöve. Már megint lükeséget írtam:sakk készletei (mert nem elég egy, kell üvegből, fából, ólomból, kőből, úti és asztali), akváriumai (kicsi, nagy, közepes, tenyésztő, dísz, ezekhez megfelelő, stabil bútor), és természetesen nem színházi látcsöve van, hanem csillagászati, meg X darab fényképezőgép Y darab kiegészítővel. Nem baj, ha amúgy nincs érzéke a fotózáshoz. Hurcolja magával, egy lyukon át élvezi a világot és várja a pillanatot, ami nem (így) jön el.

Zuhanyfülke akváriummal a Garzon-bloggról

25_154242_620146_966e262549a1e2150dd322f616617274_0f490b_301

Mániája, hogy legyen egy jó bőr a környezetében. Egy mai kanapé a VirtualHome oldaláról,

vas12

és egy barna, szép környezetben

vas13

Bárszék, borhűtő, bársarok, szivardoboz… hedonizmus, barátok, (nem annyira) világmegváltó beszélgetések.

vas14

Tök mindegy, hogy sokat olvas, vagy sem, könyvet vagy e-bookot, a könyvtárszoba számára a “kell- kategória”.

Nagy íróasztal, pontosítok, NAGYON NAGY íróasztal! Megfigyeltétek, hogy a frissen kinevezett férfi főnök legelső döntése, hogy új irodabútort szerezzenek be számára, kerül, amibe kerül? Mert a férfi a munkahelyen is férfi.

vas8

Aztán vannak a vágyott gépek, szerszámok (mondjuk ezt értem, röhejes, ha egy ikeás szerelésre is képtelen). Ha a férfi vasalni is szokott (szigorúan csak magára), akkor biztos lehetsz, hogy tudja milyen a vasalóbábu, és a konyhai bigyók iránt is lángra tud lobbanni.

vas9

A fengshuira magasról tesz, ezért kaktuszt gyűjt, meg datolyapálmát. Egyiket jobb takarítani-ápolni, mint a másikat…

vas6vas7

Hosszútávon gondolkozik, igazából Ő “beruház”, mert nem bírja a változást. Számára a lakás átrendezése nem a gyönyör forrása, hanem a gyötrelemé, hisz segítség nélkül nem talál meg semmit. Legalább 50 százalékban a férfiakat teszem felelőssé, hogy a mediterrán padlólapok divatja még a néhány éve felújított, vagy vadi új lakásokban is tetten érhető. A kőburkolat meg gyanúsan férfi-mánia.

vas11

Vannak a hivatásos, híres-hírhedt lakberendezők, tervezők, építészek. Nem jobbak, nem rosszabbak, mint a nők. Én mondjuk (itthon) Bárdos Zsuzsára, Wein Krisztinára, Müller Mónikára szavazok, de persze meghajlok Philippe Starck előtt. Karim Rashid alkotásai csak hellyel-közzel jönnek be, de szerencsére nemcsak rózsaszínben tervez. Ugyanígy érzek Hervé-Lóránth Ervin,  Varró Zoltán   munkái iránt is, régebben jobban tetszettek, most már túl sok, pompás, túlburjánzó (Varró Zoltán saját lakásáról, és az általa tervezett szállodai szobákról is ezt gondolom).

vasvas1vas2vas3vas5

Igazságtalan lennék? Gyertek fiúk, védjétek meg magatokat 🙂 Lányok, milyen jellemzőkkel egészítenétek ki?

My Dad a Facebookon is elérhető, keresd meg!

képek forrása 1 2 3 4 5  6  7 8

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!